Idag blev det våffelfrukost, efter en vecka med vabb så ville jag överraska lite med en god våffelfrukost. Det är min dotter Nova som skapa detta våffelkonstverk.
Här kommer ett recept på fantastiskt goda äggvåfflor:
Äggvåfflor:
100 gram smält smör el 1 dl rapsolja, samt något att smörja våffeljärnet med
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
Smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Häll i mjölken i mjölblandningen och vispa till en jämn smet och tillsätt sedan smält smör och äggen. Smörj våffeljärnet med lite fett och grädda våfflorna tills de är klara. Till mitt våffeljärn använder jag ungefär 1 dl smet per våffla, men mängden smet varierar beroende på våffeljärn. Jag lägger våfflorna på ungsgallret, på ett underlägg på bordet, så de inte blir så mjuka tills vi ska äta dem. Jag brukar göra dubbel satts våffelsmet till oss fyra i familjen, då brukar det räcka och bli över några stycken. Trevlig helg
Comments